Hai la Târgul de ştiinţe – Ştiinţescu & prietenii!
26 august 2024
Pe 28 septembrie 2024 ne dăm întâlnire la Muzeul Apei, între orele 11:00 - 15:00, cu toţi pasionaţii de ştiinţe şi tehnologie, cu mentori dedicaţi şi susţinători ai educaţiei STEAM (ştiinţă, tehnologie, inginerie, arte, matematică) la o sărbătoare în care punem curiozitatea în centru şi celebrăm fiecare nouă descoperire şi moment de AHA!
Hai şi tu!
În nava spaţială ce va ateriza la Muzeul Apei, mentorii Ştiinţescu Timişoara 7.0 şi comunitatea STEAM de prieteni pregătesc o mulţime de surprize: experimente de fizică şi chimie, demonstraţii interactive de astronomie, robotică şi programare, activităţi ce trec de la tradiţii la inovare, teatru, artă şi o selecţie de cărţi de ştiinţă curatoriată de Cărtureşti Timişoara.
Mai multe detalii în curând.
Despre programul Ştiinţescu Timişoara, proiectele susţinute şi parteneri: www.timisoara.stiintescu.ro
Despre Muzeul Apei: www.muzeulapei.ro
Evenimentul este organizat de Fundaţia Comunitară Timişoara în parteneriat cu Muzeul Apei şi Aquatim S.A pentru a aduce proiectele susţinute prin programul Ştiinţescu Timişoara şi educaţia STEAM mai aproape de comunitate.
Susţinătorii ediţiei 7.0 Ştiinţescu Timişoara sunt: Romanian-American Foundation, Hamilton Central Europe, Fundaţia Bosch România, Accesa, Ness şi Pentalog.
Fondul de Burse pentru Robotică şi Programare
10 iunie 2024
Fondul de burse pentru robotică și programare, susținut de ING Hubs România, este un program de finanțare prin care Fundaţia Comunitară Bucureşti, în colaborare cu fundaţiile comunitare din ţară, printre care şi Fundaţia Comunitară Timişoara, susține performanţa și dezvoltarea profesională a elevilor de liceu și studenților din învățământul public din România, prin oferirea de burse pentru participarea la competiții naționale și internaționale.
Ştiinţescu Timişoara 7.0 anunţă proiectele câştigătoare
29 martie 2024
12 proiecte care promovează pasiunea pentru ştiinţe în rândul elevilor vor primi finanţare prin Fondul Ştiinţescu Timişoara. Printre inițiativele finanțate prin programul Fondul Ştiinţescu Timişoara, dedicate elevilor din judeţele Timiş şi Arad, se numără: o tabără urbană pentru copiii de la sat, laboratoare de chimie, ateliere de robotică şi observaţii astronomice, cât şi activităţi care se uită la ştiinţa din spatele meşteşugurilor tradiţionale româneşti.
Juriu de selecţie proiecte Ştiinţescu Timişoara 7.0
12 martie 2024
Pe 5 februarie 2024 am lansat apelul de finanţare dedicat proiectelor educative care își propun să cultive pasiunea pentru ştiinţă şi tehnologie elevilor din judeţele Timiş şi Arad.
Am lansat apelul de proiecte Ştiinţescu 2024 pentru judeţele Timiş şi Arad
5 februarie 2024
Am deschis apelul de finanţare dedicat proiectelor educative care își propun să cultive pasiunea pentru ştiinţă şi tehnologie, elevilor din judeţele Timiş şi Arad, cu vârste cuprinse între 6-19 ani.
Campionii comunităţii noastre 2023 – Bianca Boroş
5 ianuarie 2024
Deja o tradiţie la Fundaţia Comunitară Timişoara să punem reflectoarele pe cei pe care îi numim campionii comunităţii noastre.
Ştiinţescu Timişoara 6.0 – în cifre
20 decembrie 2023
Pentru că nu am găsit încă modalitatea să încapsulăm toată emoţia noilor descoperiri, pasiunile trezite şi bucuria de a lucra împreună, prezente la atelierele Ştiinţescu, vă prezentăm un rezumat de ediţie în cifre, ce poate fi răsfoit Ştiinţescu Timişoara 6.0 - în cifre. Felicitările noastre merg către cele 12 echipe, iniţiatore de proiecte Ştiinţescu în 2023, care au dus la bun sfârşit implementarea lor şi care în unele situaţii au depăşit cu mult indicatorii stabiliţi iniţial în proiectul scris.
SPECTACOLUL CUNOAȘTERII cu profesorul BRIAN COX | București, 3 aprilie 2024
4 noiembrie 2023
SPECTACOLUL CUNOAȘTERII CU PROFESSOR BRIAN COX ÎN BUCUREȘTI HORIZONS – A 21ST CENTURY SPACE ODYSSEY   Una dintre personalitățile cele mai active în popularizarea științei la scară globală, profesor de fizica particulelor la Universitatea din Manchester și figură emblematică a BBC, Brian Cox pune România pe harta celui mai recent turneu al său printr-un eveniment unic desfășurat pe 3 aprilie 2024 la Sala Palatului: Horizons – A 21st Century Space Odyssey.   Situat la antipodul unor conferințe pedante, turneul Horizons este, prin vocea profesorului Brian Cox și cu ajutorul proiecțiilor video de înaltă definiție, o excursie unică prin istoria Universului și a legilor fizicii, printre galaxii îndepărtate, găuri negre și lumi extraterestre.