Am lansat apelul de proiecte Ştiinţescu 2024 pentru judeţele Timiş şi Arad
5 februarie 2024
Am deschis apelul de finanţare dedicat proiectelor educative care își propun să cultive pasiunea pentru ştiinţă şi tehnologie, elevilor din judeţele Timiş şi Arad, cu vârste cuprinse între 6-19 ani.
Campionii comunităţii noastre 2023 – Bianca Boroş
5 ianuarie 2024
Deja o tradiţie la Fundaţia Comunitară Timişoara să punem reflectoarele pe cei pe care îi numim campionii comunităţii noastre.
Ştiinţescu Timişoara 6.0 – în cifre
20 decembrie 2023
Pentru că nu am găsit încă modalitatea să încapsulăm toată emoţia noilor descoperiri, pasiunile trezite şi bucuria de a lucra împreună, prezente la atelierele Ştiinţescu, vă prezentăm un rezumat de ediţie în cifre, ce poate fi răsfoit Ştiinţescu Timişoara 6.0 - în cifre. Felicitările noastre merg către cele 12 echipe, iniţiatore de proiecte Ştiinţescu în 2023, care au dus la bun sfârşit implementarea lor şi care în unele situaţii au depăşit cu mult indicatorii stabiliţi iniţial în proiectul scris.
SPECTACOLUL CUNOAȘTERII cu profesorul BRIAN COX | București, 3 aprilie 2024
4 noiembrie 2023
SPECTACOLUL CUNOAȘTERII CU PROFESSOR BRIAN COX ÎN BUCUREȘTI HORIZONS – A 21ST CENTURY SPACE ODYSSEY   Una dintre personalitățile cele mai active în popularizarea științei la scară globală, profesor de fizica particulelor la Universitatea din Manchester și figură emblematică a BBC, Brian Cox pune România pe harta celui mai recent turneu al său printr-un eveniment unic desfășurat pe 3 aprilie 2024 la Sala Palatului: Horizons – A 21st Century Space Odyssey.   Situat la antipodul unor conferințe pedante, turneul Horizons este, prin vocea profesorului Brian Cox și cu ajutorul proiecțiilor video de înaltă definiție, o excursie unică prin istoria Universului și a legilor fizicii, printre galaxii îndepărtate, găuri negre și lumi extraterestre.
Juriul de selecţie proiecte Ştiinţescu Timişoara 2023 | ediţia 6.0
21 februarie 2023
Științescu este un program de finanţare dedicat cultivării pasiunii elevilor cu vârste cuprinse între 6 - 19 ani, pentru domeniile STEAM (știință, tehnologie, inginerie, artă, matematică) într-un mod creativ, practic și colaborativ.
Științescu Timişoara lansează apelul de proiecte 6.0
3 februarie 2023
Fundaţia Comunitară Timişoara a dat startul programului de finanţare Fondul Științescu Timişoara dedicat proiectelor educative din domeniile STEAM (știință, tehnologie, inginerie, artă, matematică) care își propun să cultive pasiunea pentru aceste arii, elevilor din judeţul Timiş, cu vârste cuprinse între 6-19 ani.