Pop-up Științescu
13 noiembrie 2019

Pop-Up Științescu propune un spațiu comun de întâlnire și interacțiune pentru proiectele lui #Științescu, pe care vă invităm, cu mic, cu mare, să-l explorați. Copii și mentori Științescu aduc împreună lucrări, obiecte și experimente realizate în ediția 2019 a programului, la Timișoara.

Veți intra într-un spațiu pe cât de variat, pe atât de captivant, în care #RoSe robotul senzorial ne propune să reflectăm asupra relației noastre cu tehnologia, #Plastelier ne aduce în atenție concepte ale unui viitor mai sustenabil, iar tineri preocupați de #inventică ne arată până unde au ajuns cu testarea ideilor lor. Tot cu gândul la viitor, ne vom împrieteni cu roboți #Lego și #VexIQ, vom analiza o machetă de automobil cu pile de #combustie cu hidrogen și vom înțelege sistemul de print #3D.

La fenomenele din jur vom reflecta cu ajutorul experimentelor #chimice cu substanțe uzuale, a măsurătorilor și observațiilor în #natură și a seturilor interactive privind fenomene #fizice. Spectaculoasă va fi și testarea #prototipului mașinii pe benzină, dar și a unui #kart ”motorizat” de elevi. Noi ferestre ale curiozității ne vor deschide super-eroii #literaturii științelor, iar machetele de #telescoape și sistem solar ne vor deschide universul.

În tot acest mix de experiențe și perspective, #IntonalOrchestra ne va concerta folosind țiuitoare electronice și sintetizatoare.

Vă așteptăm, cu convingerea că noi idei, prietenii și călătorii în lumea științelor se vor naște la Pop-Up Științescu.

#ProiecteleȘtiințescu2019:
sTeam LEGO, Do astronomy yourself!, RoboFiz, Plastelier, Timișoara Science Festival, Digital Sensitivity, ScienceHub, Noi ȘTE@M, Perpetuum-Mobile, Teen Makerspace, Clubul de științe de la Slavici, AUTO – școala proiectelor lui Științescu, Intonal Orchestra, Mini muzeul D.I.V.E.

Științescu este un program de finanțare, dedicat proiectelor educative în domeniile STE@M. Proiectele sale n-ar fi posibile fără contribuția semnificativă, la Timișoara, a:
Romanian-American Foundation finanțator strategic național
Hamilton Central Europe, finanțator strategic local, pentru ambele ediții, 2018 și 2019
HELLA, grupul LASTING și Frontier Smart Technologies Timisoara, finanțatori locali ai ediției 2019.

Programul este implementat la Timișoara de Fundatia Comunitara Timisoara și susținut la nivel național de Federaţia Fundaţiile Comunitare din România – FFCR.