Apel deschis la participare – Chimia: știință, artă sau magie?
3 mai 2023

În perioada următoare, Liga Studenților Chimiști din Timișoara, în parteneriat cu Facultatea de Chimie Industrială și Ingineria Mediului, a pregătit un proiect spectaculos, intitulat: „Chimia: știință, artă sau magie?”.

Proiectul se adresează tuturor elevilor din clasele V-XII, din județul Timiș și are ca scop împărtăşirea secretelor și a frumuseții chimiei în rândul acestora.

Cum se va face asta?
Printr-o serie de ateliere în care elevii vor putea efectua activități practice, în care vor corela chimia cu arta, frumosul cu utilul, își vor dezvolta creativitatea și își vor însuși noțiuni de bază de chimie.

În ce vor consta atelierele și ce vor învăța elevii din ele?
În urma activităților desfășurate în primul atelier, elevii vor dobândi cunoștințe despre metale, rolul acestora, despre ceramică și își vor putea decora propria lor sacoșă. În cadrul celui de-al doilea atelier, elevii vor dobândi cunoștințe de bază despre pH și reacțiile acido-bazice. La atelierul cu numărul 3, ei vor descoperi o altă latură a chimiei: electrochimia, prin confecționare de obiecte decorative. Prin intermediul atelierelor 4 și 5 participanții vor conștientiza mai mult rolul chimiei în viața de zi cu zi. Toate aceste ateliere vor fi adaptate la vârsta participanților și se vor desfășura în cadrul laboratoarelor din Facultatea de Chimie Industrială și Ingineria Mediului.

Programarea în vederea participării la acest proiect se face AICI.

Proiectul Chimia: știință, artă sau magie? este finanţat prin Fondul Ştiințescu Timişoara. Programul Ştiinţescu Timişoara este implementat de Fundaţia Comunitară Timişoara, finanțat de Hamilton Central Europe, Fundația Bosch România şi Romanian-American Foundation şi este susținut de Federaţia Fundaţiile Comunitare din România – FFCR.