DESPRE PROGRAM

Fondul Științescu este un program de finanțare pentru proiecte educative în domeniile STE@M (ȘTIINȚE, TEHNOLOGIE, INGINERIE, ARTE DIGITALE, MATEMATICĂ), care își propun să cultive pasiunea elevilor cu vârste cuprinse între 6-18 ani pentru aceste domenii.

Fundația Comunitară Timișoara a fost înființată pentru a sprijini idei susținute de oameni care își oferă cu pasiune resursele pentru îndeplinirea lor. Credem că fiecare om pasionat de o idee, oricât de nebunească ar fi, are capacitatea minunată de a-i atrage pe alții în cercul său și de a atrage toate resursele necesare îndeplinirii ei. Am experimentat acest lucru în cadrul tuturor programelor pe care le desfășurăm. Acum a venit momentul să infuzăm cu pasiune educația! Prin Fondul Științescu Timișoara finanțăm proiecte care pot ajuta copiii să descopere științele și să își cultive interesul pentru ele într-o manieră DISTRACTIVĂ, UTILĂ și FASCINANTĂ.

Științescu STE@M în Timișoara: Dezvoltăm pasiunea pentru viitor

Obiectivele strategice ale fondului sunt:

  • să oferim resurse pentru a crea proiecte care să facă științele mai atractive și interesante pentru elevi;
  • să generăm proiecte educative bazate pe abordări practice (DIY, târguri și cluburi de științe), cooperare și dezvoltare personală;
  • să determinăm o schimbare în modalitatea de predare a științelor în școli;
  • să încurajăm filantropia și să aducem la un loc, în jurul unui subiect important precum educația, o comunitate locală de suporteri și oameni de acțiune.

IMPLICĂ-TE ACTIV ÎN EDUCAȚIA ȘI FORMAREA URMĂTOAREI GENERAȚII DE PROFESIONIȘTI, INSPIRĂ-I ȘI GHIDEAZĂ-I!

E nevoie ca educația STE@M în școli să fie centrată pe stimularea CURIOZITĂȚII, CREATIVITĂȚII ȘI A GÂNDIRII ANALITICE. Științescu Timișoara așteaptă proiecte creative și inovative care să facă pasiunea voastră “contagioasă” pentru educaţia STE@M. Cu ajutorul proiectelor dorim să impulsionăm tinerii și copiii din Timișoara să nu mai perceapă tehnologia modernă ca un simplu bun de consum, ca un dat gata fabricat, ci să înțeleagă cum funcționează, trecând dintr-un rol inactiv, în unul activ, implicat, cu potențial creator și inovator!