DESPRE PROGRAM

Fondul Științescu este un program de finanțare pentru proiecte educative în domeniile STE@M (științe, tehnologie, inginerie, arte digitale, matematică), care își propun să cultive pasiunea copiilor cu vârste cuprinse între 6-19 ani pentru aceste domenii.

Fundația Comunitară Timișoara a fost înființată pentru a sprijini idei susținute de oameni care își oferă cu pasiune resursele pentru îndeplinirea lor. Credem că fiecare om pasionat de o idee, oricât de nebunească ar fi, are capacitatea minunată de a-i atrage pe alții în cercul său și de a atrage toate resursele necesare îndeplinirii ei. Am experimentat acest lucru în cadrul tuturor programelor pe care le desfășurăm și ne-am propus să infuzăm cu pasiune și educația.

Prin Fondul Științescu Timișoara finanțăm proiecte care pot ajuta copiii să descopere științele și să își cultive interesul pentru ele într-o manieră creativă, prietenoasă și utilă.

Obiectivele programului Științescu la Timișoara sunt:

  1. să încurajăm pasiuni și cariere în domeniile științelor și tehnologiei pentru cât mai mulți copii și tineri, prin intermediul unor procese de învățare bazate pe abordări practice, interdisciplinare și de colaborare;
  2. să stimulăm creativitatea, autonomia și implicarea în crearea de conținut educațional a cât mai multor copii și tineri;
  3. să contribuim la dezvoltarea și diversificarea educației STE@M în școli, dar și în cât mai multe contexte în comunitate;
  4. să încurajăm filantropia, voluntariatul și consolidarea unei comunități locale de suporteri și oameni de acțiune pentru educația STE@M modernă.

Este nevoie ca educația STE@M în școli, precum și în afara lor, să fie centrată pe stimularea curiozității, creativității și a imaginației. Științescu Timișoara așteaptă proiecte creative și inovative care să inspire pasiuni și cariere în domeniile STE@M.

Implică-te! Inspiră, ghidează, contribuie la formarea următoarei generații de profesioniști!