DESPRE PROGRAM

Fondul Științescu este un program de finanțare, implementat de Fundaţia Comunitară Timişoara, pentru proiecte educative în domeniile STEAM (știință, tehnologie, inginerie, artă, matematică), care își propun să cultive pasiunea elevilor cu vârste cuprinse între 6-19 ani pentru aceste arii.

Fundația Comunitară Timișoara a fost înființată pentru a sprijini idei susținute de oameni care își oferă cu pasiune resursele pentru îndeplinirea lor. Credem că fiecare om pasionat de o idee, oricât de nebunească ar fi, are capacitatea minunată de a-i atrage pe alții în cercul său și de a atrage toate resursele necesare îndeplinirii ei. Am experimentat acest lucru în cadrul tuturor programelor pe care le desfășurăm și ne-am propus să infuzăm cu pasiune și educația.

Prin Fondul Științescu Timișoara finanțăm proiecte care pot ajuta copiii să descopere științele și să își cultive interesul pentru ele într-o manieră creativă, prietenoasă și utilă.

Obiectivele programului Științescu la Timișoara sunt:

  1. să încurajeze pasiuni și cariere în domeniile științelor și tehnologiei pentru cât mai mulți copii și tineri, prin intermediul unor procese de învățare bazate pe abordări practice, interdisciplinare și de colaborare;
  2. să stimuleze creativitatea, autonomia și implicarea în crearea de conținut educațional a cât mai multor copii și tineri;
  3. să contribuie la dezvoltarea și diversificarea educației STEAM în școli, dar și în cât mai multe contexte în comunitate;
  4. să încurajeze filantropia, voluntariatul și consolidarea unei comunități locale de suporteri și oameni de acțiune pentru educația STEAM modernă.

Este nevoie ca educația STEAM în școli, precum și în afara lor, să fie centrată pe stimularea curiozității, creativității și a imaginației. Științescu Timișoara așteaptă proiecte creative și inovative care să inspire pasiuni și cariere în domeniile STEAM.

Implică-te! Inspiră, ghidează, contribuie la formarea următoarei generații de profesioniști!