Campionii comunității noastre 2022
1 decembrie 2022

Campionii comunității noastre 2022 au fost aleși din cadrul proiectelor desfășurate în acest an de către de Fundația Comunitară Timișoara și sunt un exemplu de implicare, dăruire și inovație pentru că au căutat soluții pentru a transforma un vis în realitate.

Cei 14 campioni și echipe de campioni fac parte dintre cele mai diferite domenii, de la educație la cercetare, de la arhitectură, la IT, însă cu toții au pus umărul ca locul în care trăiesc să devină un loc mai bun pentru cei din jur. Printre aceştia se regăsesc şi 2 mentori Ştiinţescu Timişoara.

Cine sunt campionii?

Campionii comunității noastre 2022 sunt:

  • Daniela Brînzei (Școala Gimnazială nr 2, Timișoara),
  • Costin Bleotu (Banat IT),
  • echipa Biblicicleta Lugoj (Laura Secoșan, Simona Banda, Alina Polk și Daniela Țicu),
  • Florina Ianculescu (Colegiul Național Bănățean),
  • echipa Oana Florea și Oana Pătrașcu (Grup de inițiativă din Bocșa),
  • Cosmin Ciorman (Liceul Teoretic General Dragalina Oravița),
  • Simona Smultea (Asociația CevaDeSpus),
  • Ancuța Sârbu (Asociația Educația la Sat),
  • Mădălina Mahu (Asociația de Intervenție și Regenerare Comunitară),
  • Adina Rău (Institutul Național de Cercetare Fizica Pământului),
  • Mihaela Sichim (ATU Advertising),
  • Echipa Hamilton România,
  • Mihaela Pișleagă (Grupul de inițativă Micii Grădinari),
  • Mihai Petru Mărghitaș (Grupul de inițiativă Pro Liebling).

„Ne dorim să le mulțumim public și să le oferim recunoașterea și aprecierea noastră celor care se implică activ și își dedică timpul și energia pentru a schimba lumea în care trăiesc. Pas cu pas, datorită implicării acestor oameni în educația copiilor, sport, accesibilizarea pentru persoane cu deficiențe, cercetare pe înțelesul tuturor, societatea noastră se schimbă în bine”, a spus Daniela Chesaru, director executiv al Fundației Comunitare Timișoara.

Mai multe despre cei 2 mentori Ştiinţescu Timişoara premiaţi în acest an:

Mihaela Pişleagă 

Mihaela Violeta Pișleagă este asistent universitar în cadrul Facultății de Construcții, absolventă a Facultății de Hidrotehnică, specializarea Amenajări pentru protecția apei și solului și doctor în domeniul Ingineriei Civile. Proiectul Micro grădina mobilă al grupului de inițativă Micii Grădinari s-a născut din pasiunea pentru natură a trei prieteni şi din dorinţa de a aduce copiii mai aproape de știință și mediu înconjurător. Pentru implementarea unui proiect mobil care a adus tinerii mai aproape de educaţia STEAM în cadrul programului Fondului Științescu Timișoara, Mihaela a primit premiul Campionii comunității noastre 2022.

Mihai Petru Mărghitaş 

Mihai-Petru Mărghitaș este absolvent UPT, la Facultatea de Mecanică, inginerie – medicală, în prezent doctorand la UPT și cercetător la INCEMC Timișoara, dar este şi un voluntar dăruit, obişnuit să se implice în taberele de vară pentru copii organizate inițial de Asociaţia Pro Liebling. De mai bine de 2 ani şi-a propus să ducă tabăra la un alt nivel şi să aducă tehnologia mai aproape de copii. Mihai le-a arătat elevilor din satul natal, participanţi la Summer Camp Liebling, cum se proiectează pe calculator, cum se imprimă 3D, cum se foloseşte Arduino sau simulatorul de condus maşina şi multe alte activităţi care presupun drag de natură şi de patrimoniu material şi imaterial local. Pentru modul în care a adus știința și tehnica în mijlocul copiilor din mediul rural prin fondul Științescu Timișoara, Mihai a primit premiul Campionii comuntății noastre 2022.

Cei 14 campioni vor fi prezentați în următoarea perioadă pe pagina de facebook a Fundației Comunitare Timișoara, cu momentul-surpriză în care au primit premiul, dar și pe pagina web www.fundatiacomunitaratimisoara.ro.