Științescu Timișoara 3.0
3 iulie 2020

Addendum, în context pandemic

Obișnuiam să spunem că, științele și tehnologia vor juca un rol din ce în ce mai mare în societatea viitorului. Însă, un anume virus ne-a ”forțat” să adăugăm pe lista priorităților în educație digitalizarea și mediul online.

Același virus ne împiedică, cel puțin pentru acest an, să susținem proiecte ce implică lucrul față-în-față cu copiii, dar ne încurajează și ne provoacă să experimentăm lucrul cu ei de la distanță.

Așadar, în ediția 2020, sprijinim proiecte pe aceleași principii, respectiv proiecte bazate pe abordări practice, interdisciplinare și de colaborare, care stimulează creativitatea, autonomia și implicarea în crearea de conținut educațional a copiilor, dar care se desfășoară prin intermediul mediilor digital și online.

Finanțăm proiecte în limita a 10.000 lei per proiect, dintre proiectele selectate în martie 2020, în ordinea evaluării lor, în funcție de disponibilitatea și posibilitatea echipelor de a adapta activități propuse inițial contextului pandemic, în limita fondului disponibil pentru ediția 2020.

Nu finanțăm activități care presupun lucrul față-în-față cu copii, nici în interior, nici în exterior.

Încurajăm proiecte care implică direct copiii în activități practice, interdisciplinare și de colaborare, dar de la distanță (activități de tip DIY, upcycling, pe bază de kit-uri educaționale, seturi de lucru predefinite etc.).

În mod special, încurajăm proiecte în care copiii învață să devină creatori, exploratori și realizatori ai propriilor idei, proiecte, lucrări, instalații, aplicații șamd.

Nu în ultimul rând, este important accesul deschis la resurse și experiențe ale proiectelor finanțate.

Programul de finanțare rămâne dedicat copiilor și tinerilor între 6 și 19 ani, din județul Timiș.

Contăm pe implicarea în activitățile proiectului a cel puțin 2 mentori, din domenii STE@M diferite.

Perioada de derulare a proiectelor este iulie – noiembrie 2020.

Pe parcursul ediției 2020, Științescu Timișoara va organiza cel puțin două evenimente pentru prezentarea proiectelor finanțate și schimburi de idei, resurse și experiență privind educația STE@M.

O scurtă pezentare a proiectele finanțate în ediția 2020 va fi publicată în curând, în secțiunea de noutăți a website-ului Științescu Timișoara.

Mulțumim tuturor partenerilor Științescu Timișoara, deopotrivă finanțatorilor și beneficiarilor!

Finanțatorii ediției 2020 sunt:

Programul este implementat la Timișoara de Fundația Comunitară Timisoara și susținut, la nivel național, de Federaţia Fundaţiile Comunitare din România – FFCR.