PARTENERI

HAMILTON Central Europe, parte din comunitate, părtaș la povestea Științescu.

De peste 60 de ani la nivel global și 5 ani în România, Hamilton a format o echipă de experți, care colaborează la nivel mondial pentru a redefini și pentru a promova cercetarea, dezvoltarea și producția în industria științei vieții. Instrumentele de precizie ridicată și accesoriile de aparatură medicală, dezvoltate și fabricate de Hamilton Central Europe în Timiș, au ca destinație laboratoare de cercetare și secții de terapie intensivă din întreaga lume.

Dezvoltare prin dedicare, colaborare prin implicare și cercetare prin pasiune sunt principiile după care Hamilton Central Europe se ghidează în calea ei spre excelență și pe care dorește să le transmită, prin alăturarea la povestea Științescu.

Pentru că micii cercetători de azi vor deveni marii oameni de știință de mâine, iar proiectele în care se investește azi vor avea un impact favorabil asupra societății de mâine.

Site: www.hamiltoncompany.com

Facebook: https://www.facebook.com/HamiltonCentralEurope/

HELLA România sprijină educația în domeniul tehnologiei

Povestea HELLA Group a început în 1899, în Germania, cu producție de componente pentru mijloace de transport. S-a dezvoltat ca o afacere de familie și a dobândit dimensiuni internaționale de-alungul a 120 de ani de existență. Astăzi, HELLA dezvoltă şi fabrică sisteme şi componente pentru tehnica de iluminat şi pentru electronică, în sectorul dedicat industriei automobilistice. De asemenea, dispune de una dintre cele mai importante organizaţii comerciale din Europa pentru piese de schimb şi accesorii destinate vehiculelor, diagnoză şi servicii de asistenţă. Este prezentă în peste 35 de țări, cu 40.000 de angajați dintre care peste 7.000 fac parte din divizii de cercetare și dezvoltare.

Toate acestea au fost posibile datorită interesului pentru activitățile de inovație în domeniul tehnologiei.

Technology with Vision – gândim și construim astăzi tehnologia de care avem nevoie mâine.

În România, HELLA este prezentă din 2005 cu planuri de dezvoltare continuă. Astăzi, compania are sedii în Timișoara, Lugoj, Arad și Craiova, peste 4500 de angajați și reprezintă una dintre locațiile strategice la nivelul grupului.

Strategia de dezvoltare pentru următorii ani vizează dezvoltarea de proiecte în domeniile autonomous driving și electric car.

Pentru mașinile viitorului avem nevoie de creatorii viitorului. Ei sunt astăzi în băncile școlii. Au nevoie să fie încurajați și motivați să fie creativi, să experimenteze, să exploreze. HELLA România susține programele de educație care creează posibilități de dezvoltare multidisciplinară, încurajează atitudinea antrepronorială, spiritul de echipă și pasiunea pentru știință și tehnologie.

Site: https://www.hella.com/hella-ro/

Facebook: https://www.facebook.com/Hella.Romania/

Grupul LASTING este una dintre cele mai mari entități din zona IT din România cu acționariat 100% romanesc, având o prezență de peste 22 de ani în zona de afaceri B2B.

Activitatea Grupului LASTING acoperă zone diverse, prin intermediul următoarelor companii:

LASTING System, înființată în 1995, este profilată pe distribuția cu valoare adăugată (VAD) de soluții de infrastructură IT, și servicii conexe; soluțiile de infrastructură IT comercializate provin de la furnizori importanți precum Dell, Fujitsu, Lenovo, Polycom, D-Link, Barracuda, Sophos, etc IT și se concentrează pe zonele de critical computing, stocare consolidată, comunicații, soluții de supraveghere High-Definition, şi soluții de backup power.

Sphinx IT, înființată în 1995, este profilată pe distribuția de soluții software profesionale, cum ar fi sistemele SAP ERP către clienții finali și soluții software proprietare destinate companiilor de afaceri.

LASTING Software, înființată în 2004, este profilată pe furnizarea de servicii de consultanță software, dezvoltare de software și QA pentru clienții săi – entități internaționale din zona de telecomunicații, automotive, IoT, industrie medicală, etc. Aici există și un nucleu de R&D, cu activitate pe zona aplicațiilor inovative/conectivitate IoT, dar și – în cadrul unui proiect recent anunțat – pe telecomunicațiile prin satelit și aplicativitatea lor în 5G.

Cu o vastă experiență in domeniul IT, Grupul LASTING susține tinerii pasionați de diversele ramuri ale științei si tehnologiei prin proiectele educative desfășurate, bazate pe abordări practice ale unor subiecte teoretice de interes crescut la ora actuală. Implicarea socială a Grupului, realizată de-a lungul timpului prin diverse acțiuni punctuale, îndeosebi la nivel local, are în vedere faptul că tinerii de astăzi care excelează în domeniul științelor și tehnologiilor de viitor reprezintă șansa menținerii și creșterii unor centre regionale de valoare și interes real pe zona IT din Timișoara, în continuare.

Alături de sprijinirea celor care deja sunt pasionați de tehnologie, proiectele destinate trezirii interesului și descoperirii de talente pe această zonă sunt o altă inițiativă binevenită, pe care o susținem, având experiența a ceea ce pot aduce creativitatea și inovația – ca și elemente cheie – în orice proiect centrat pe zona de știință, tehnologie, inginerie, hardware și/sau software IT.

Site: https://www.lasting.ro/

Facebook: https://www.facebook.com/lastingsoftware/

https://www.facebook.com/LASTING.Team/

https://www.facebook.com/SPHINXITRO/

Frontier Smart Technologies Group este un pionier în tehnologiile Radio Digital, Smart Audio și Smart Home.

În Smart Audio, compania este un integrator principal de sistem care lucrează îndeaproape cu Google, Amazon și Apple.

La invitația Fundației Comunitare Timișoara de a ne alătura Fondului Științescu nu am stat pe gânduri și ne-am unit forțele pentru suștinerea educației și a Fondului Științescu.

Site: http://frontier-silicon.ro/

Facebook: https://www.facebook.com/FrontierSmartTimisoara/

Fondul Științescu este implementat în Timișoara de Fundația Comunitară Timișoara (FCTM), împreună cu partenerii naționali și locali. Fondul Științescu este dezvoltat de către Federația Fundațiile Comunitare din România cu sprijinul Romanian-American Foundation. Mulțumim partenerilor și sponsorilor noștri locali care au făcut primul gest de încredere contribuind la Fondul Științescu:

Misiunea Romanian-American Foundation este promovarea şi consolidarea condiţiilor necesare unei economii de piaţă sustenabile şi unei societăţi democratice care să asigure accesul la oportunităţi pentru toate segmentele populaţiei din România.  Viziunea organizației este cea a unei societăți prospere, implicate și cu spirit antreprenorial, o societate compusă din cetățeni care se comportă cu responsabilitate. Romanian-American Foundation susține proiecte, idei şi organizaţii care pot avea un impact substanţial în comunităţi şi care au un potenţial ridicat de creştere şi replicare.

Federaţia Fundaţiile Comunitare din România (FFCR) are rolul de a reprezenta și a susține toți membrii săi pentru schimbare socială. FFCR asigură mecanisme pentru atragerea de fonduri, comunicarea activității, generarea și diseminarea ideilor comunitare, monitorizarea și evaluarea activităților în sprijinul fundațiilor partenere.