PARTENERI

HAMILTON Central Europe este parte din comunitate și părtaș la povestea Științescu

Hamilton Central Europe este finanțatorul strategic local al programului, încă de la înființarea programului în Timișoara, în 2018.

De peste 60 de ani la nivel global și din anul 2013 în România, Hamilton a format o echipă de experți, care colaborează la nivel mondial pentru a redefini și pentru a promova cercetarea, dezvoltarea și producția în industria științei vieții.

Instrumentele de precizie ridicată și accesoriile de aparatură medicală, dezvoltate și fabricate de Hamilton Central Europe în Timiș, au ca destinație laboratoare de cercetare și secții de terapie intensivă din întreaga lume.

Dezvoltare prin dedicare, colaborare prin implicare și cercetare prin pasiune sunt principiile după care Hamilton Central Europe se ghidează în calea ei spre excelență și pe care dorește să le transmită prin sprijinirea proiectului Științescu.

Pentru că echipa Hamilton are încrederea că micii cercetători de azi vor deveni marii oameni de știință de mâine, iar proiectele în care se investește azi vor avea un impact favorabil asupra societății de mâine.

HELLA România sprijină educația în domeniul tehnologiei

Povestea HELLA Group a început în 1899, în Germania, cu producție de componente pentru mijloace de transport. S-a dezvoltat ca o afacere de familie și a dobândit dimensiuni internaționale de-alungul a 120 de ani de existență. Astăzi, HELLA dezvoltă şi fabrică sisteme şi componente pentru tehnica de iluminat şi pentru electronică, în sectorul dedicat industriei automobilistice. De asemenea, dispune de una dintre cele mai importante organizaţii comerciale din Europa pentru piese de schimb şi accesorii destinate vehiculelor, diagnoză şi servicii de asistenţă. Este prezentă în peste 35 de țări, cu 40.000 de angajați dintre care peste 7.000 fac parte din divizii de cercetare și dezvoltare.

Toate acestea au fost posibile datorită interesului pentru activitățile de inovație în domeniul tehnologiei.

Technology with Vision – gândim și construim astăzi tehnologia de care avem nevoie mâine.

În România, HELLA este prezentă din 2005 cu planuri de dezvoltare continuă. Astăzi, compania are sedii în Timișoara, Lugoj, Arad și Craiova, peste 4500 de angajați și reprezintă una dintre locațiile strategice la nivelul grupului.

Strategia de dezvoltare pentru următorii ani vizează dezvoltarea de proiecte în domeniile autonomous driving și electric car.

Pentru mașinile viitorului avem nevoie de creatorii viitorului. Ei sunt astăzi în băncile școlii. Au nevoie să fie încurajați și motivați să fie creativi, să experimenteze, să exploreze. HELLA România susține programele de educație care creează posibilități de dezvoltare multidisciplinară, încurajează atitudinea antrepronorială, spiritul de echipă și pasiunea pentru știință și tehnologie.

Romanian-American Foundation este finanțatorul strategic național al programului.

Misiunea Romanian-American Foundation este promovarea şi consolidarea condiţiilor necesare unei economii de piaţă sustenabile şi unei societăţi democratice care să asigure accesul la oportunităţi pentru toate segmentele populaţiei din România.

Viziunea organizației este cea a unei societăți prospere, implicate și cu spirit antreprenorial, o societate compusă din cetățeni care se comportă cu responsabilitate.

Romanian-American Foundation susține proiecte, idei şi organizaţii care pot avea un impact substanţial în comunităţi şi care au un potenţial ridicat de creştere şi replicare.

Fondul Științescu este dezvoltat cu sprijinul Federației ”Fundațiile Comunitare din România”.

Federaţia ”Fundaţiile Comunitare din România” (F.F.C.R.) are rolul de a reprezenta și a susține toți membrii săi pentru schimbare socială.

FFCR asigură mecanisme pentru atragerea de fonduri, comunicarea activității, generarea și diseminarea ideilor comunitare, monitorizarea și evaluarea activităților în sprijinul fundațiilor partenere.

Mulțumim finanțatorilor și partenerilor noștri pentru încrederea oferită!

Fondul Științescu este implementat în Timișoara de către Fundația Comunitară Timișoara (FCTM), împreună cu parteneri naționali și locali. Prima ediție a programului avut loc în 2018.

Fundația Comunitară Timișoara face parte din mișcarea Fundațiilor Comunitare din România și a fost înființată în anul 2016, fiind cea de-a 16-a fundație comunitară.

Misiunea Fundației Comunitare Timișoara este de a construi încredere în comunitate, de a sprijini inițiative locale și de a realiza conexiuni, contribuind astfel la dezvoltarea armonioasă a unor comunități prospere.