Am deschis apelul de proiecte Științescu Timișoara 2020. Orice echipă pasionată de științe și tehnologie poate depune proiectul în perioada 03 – 23 februarie 2020.
3 februarie 2020

Fondul Științescu este un program de finanțare pentru proiecte educative în domeniile STE@M (științe, tehnologie, inginerie, arte digitale, matematică), dedicat copiilor și tinerilor între 6 și 19 ani, din județul Timiș.

Obiectivele programului Științescu Timișoara sunt:

  1. să încurajăm pasiuni și cariere în domeniile științelor și tehnologiei pentru cât mai mulți copii și tineri, prin intermediul unor procese de învățare bazate pe abordări practice, interdisciplinare și de colaborare;
  2. să stimulăm creativitatea, autonomia și implicarea în crearea de conținut educațional a cât mai multor copii și tineri;
  3. să contribuim la dezvoltarea și diversificarea educației STE@M în școli, dar și în cât mai multe contexte în comunitate;
  4. să încurajăm filantropia, voluntariatul și consolidarea unei comunități locale de suporteri și oameni de acțiune pentru educația STE@M modernă.

 

Pot depune proiecte organizații non-guvernamentale din județul Timiș (inclusiv asociații studențești, asociații de părinți, asociații ale școlii), grupuri de inițiativă din județul Timiș, formate din profesioniști pasionați, profesori, învățători, părinți și/sau tineri și școli de stat și școli private acreditate, din județul Timiș.

Ghidul de finanțare, grila de evaluare, formularul de propunere proiect și formularul de buget pot fi accesate și descărcate de pe site-ul programului: https://timisoara.stiintescu.ro/.

Pentru detalii suplimentare și întrebări vă așteptăm și vă încurajăm să ne contactați! Perioada prevăzută pentru consultări în dezvoltarea echipelor și proiectelor este 3 – 16 februarie 2020.

Persoane de contact: Simona Fiț – 0744.781.792 și Daniela Chesaru – 0770.101.707

E-mail:  fundatiacomunitaratm@gmail.com

Adresa: Str. Ion Ghica, nr.1, et.1, 300161 Timișoara, România