Comisia de evaluare, Științescu Timișoara 2020
20 februarie 2020

Științescu Timișoara este un program dedicat cultivării pasiunii copiilor și tinerilor pentru domenii STE@M, într-un mod creativ, prietenos și util.

Oameni speciali cărora le mulțumim că au ales să dea din timpul și energia lor pentru proiectele Științescu Timișoara 2020 și pentru creșterea și diversificarea educației STE@M sunt:

 

Teodora Borghoff, coordonator programe de finanțare, membru în Consiliul Director al FCTM

Teodora Borghoff meșterește vise. În jargon profesional este manager, consultant, trainer, mentor cu experiență în facilitarea de procese, design de proiect, scriere de cereri de finanțare și implementare de programe pentru organizații neguvernamentale. Portofoliul ei profesional cuprinde proiecte și programe din domenii diverse – social, cultural, patrimoniu, tehnologie și dezvoltare locală.

Din 2019 locuiește și lucrează în Addis Ababa, Ethiopia unde gestionează un fond de inovare pentru reziliența comunităților afectate de schimbări climatice.

George Gurescu, specialist comunicare, Asociația pentru Relații Comunitare

“În mediul nonguvernamental avem un izvor incredibil de povești. Povești despre binele făcut necondiționat, cu cap, pentru că așa este în ADN-ul lor, iar unul din rolurile mele este să ofer o mână de ajutor și o platformă organizațiilor ale căror povești merită împărtășite.

Doar așa, simt eu, dăm încredere și curaj celor care încă nu cred că pot aduce o schimbare în jurul lor. Avem nevoie de povești, nu ca să arătăm tot ce este mai roz în industria binelui, ci ca să arătăm nenumăratele moduri prin care putem face bine, că impactul nu se măsoară doar în număr de beneficiari, donațiile nu se rezumă doar la bani, iar un eșec nu înseamnă sfârșitul.”

Corina Aurora Kovacs, director administrativ, Hamilton Central Europe

Corina este alături de Hamilton din 2013, chiar de la sosirea companiei în Timiș și alături de Științescu din momentul în care proiectul făcea primii pași în Timișoara.

Economist la bază, Corina este un om care nu s-a dat la o parte când a venit vorba de provocări profesionale. Iar această atitudine i-a adus multe experiențe care au poziționat-o, alături de echipa sa, pe calea evoluției. Director Administrativ în cadrul Hamilton Central Europe, Corina are experiență solidă atât în domeniul resurselor umane, cât și în Corporate Social Responsibility și face parte din echipa care comunică în mod direct cu comunitatea și are grijă ca poveștile în care se implică compania să se transforme in colaborări pe termen lung.

Asemenea întregii echipe Hamilton, Corina crede că la baza evoluției stau principii solide, precum dezvoltare prin dedicare, colaborare prin implicare și cercetare prin pasiune, principii pe care dorește să le transmită prin sprijinirea educației STE@M. Pentru că, spune Corina: „După cum a dovedit Științescu în edițiile precedente, știința chiar poate fi distractivă și atractivă pentru copii și tineri. Iar proiectele de educație în care investim ne răsplătesc prin rezultate pozitive pentru întreaga societate.”

Maria Orosan-Telea, asistent universitar, Facultatea de Arte și Design, Universitatea de Vest din Timișoara

Maria Orosan-Telea s-a format în domeniul istoriei și teoriei artei la Universitatea Babeș-Bolyai din Cluj-Napoca. A ajuns la Timișoara în 2009, pentru a-și continua studiile doctorale în cadrul Facultății de Arte și Design, cu o cercetare asupra artei românești din perioada postcomunistă. Printre altele, este preocupată de arta experimentală și de modul în care noile tehnologii pot aduce inovație în domeniul creației artistice.

Implicarea sa constantă în dinamica vieții artistice locale a condus-o spre co-fondarea, alături de câțiva prieteni artiști, a asociațiilor Diplomatic Art și T-Act. De asemenea, colaborează cu Fundația Art Encounters în cadrul programului de mediere culturală dezvoltat de aceasta. În acest context a publicat un ghid de introducere în arta contemporană și susține, periodic, cursuri pe această temă.

În calitate de curator independent a realizat o serie de expoziții în colaborare cu grupul Avantpost, grup artistic orientat înspre depășirea limitelor dintre știință și artă. În 2018, a fondat programul curatorial DRAFT, în cadrul căruia prezintă proiecte artistice experimentale, aflate în stadiu de idee.

Pepe Peralta Guerrero, arhitect, co-fondator F O R, Faber.community

Pepe Peralta Guerrero s-a format ca arhitect la Universitate din Granada, Spania. Viața l-a adus în Timișoara în 2015, unde a lucrat ca și arhitect junior la D Proiect, birou în care a fost implicat în diverse proiecte de patrimoniu construit. Interesele lui în mișcarea Maker, în procese alternative de design, manufactură, distribuție, lucru și consum îl duc să înceapă proiectul “Living+a 3D printer” împreună cu Maria Sgîrcea: un atelier domestic și informal de fabricație digitală.

Este și arhitect voluntar la asociația De-a Arhitectura, prin care a participat la diferite programe și ateliere educaționale de arhitectură pentru elevi. Aceste drumuri l-au conectat cu un grup de profesioniști împreună cu care construiește spațiul de coworking, atelierul de prototipare și studioul de design F O R, pilon al viitorului Hub pentru industriile creative FABER, care își va deschide porțile în primăvară 2020.

 

# 23 februarie 2020 este ultima zi în care se mai pot înscrie proiecte pentru finanțare din Fondul Științescu Timișoara, în ediția 2020.

# Proiectele înscrise vor fi verificate, de către echipa Fundației Comunitare Timișoara, pentru respectarea cerințelor de eligibilitate, așa cum au fost ele specificate în ghidul de finanțare, iar proiectele declarate eligibile vor fi evaluate de către comisia externă independentă, în baza criteriilor și grilei de evaluare publicate la lansarea apelului.