Pixel_ART
1 februarie 2021

Proiect propus şi implementat de DIGITAL:CANVAS

,,Mulțumim din suflet pentru întâlnirea online de azi! Ana mea e fericită și mă bucur mult că a participat la un eveniment care o îmbogățește și o motivează. A fost ceva pe sufletul ei. Fascinată de proiectul stelar. Mi-a pus să văd poemul ilustrat și aștepta reacția mea: “Așa-i ce fain e? Și am vorbit și eu …Și mă bucur așa de mult că am fost cu oamenii aceștia!” Ana mea, care tace printre străini. Mulțumesc! Mulțumesc! Mulțumesc! Sănătate și voioșie!” Adela, mama Anei

Povestea Pixel_ART începe cu Arp, pixelul jucăuș. Pentru a fi mai aproape de elevi și pentru a face comunicarea mai prietenoasă, Digital:Canvas a creat acest personaj virtual, care poate fi transformat în orice culoare și stă la baza oricărei forme de pe ecranul dispozitivului digital. Arp a călătorit în 5 ateliere creative pentru 50 de elevi, prin 18 întâlniri online. Atelierele au fost următoarele: Arp în lumea poveștilor / Workshop de ilustrație; Arp, pixelul augmentat / Workshop de realitate augmentată și virtuală; Arp explorează desenul 3D / Workshop de desen și colaj 3D; Arp pictează tricouri / Workshop de pictură digitală; Arp experimentează imaginea digitală / Workshop de grafică digitală. În decursul acestor ateliere Arp s-a metamorfozat în creații diferite de la ilustrație, grafică și pictură digitală la realitatea virtuală și realitatea augmentată (VR și AR) sau desen și colaj 3D.

O selecție a creațiilor elevilor poate fi descoperită aici: https://pixelartdc.tumblr.com/

,,A fost o experiență foarte interesantă și unică. Mă bucur că am participat și aș vrea să o fac și pe viitor. Am învățat lucruri pe care nu credeam că le poți face în paint 3D și că totul ține de creativitatea mea. Mentorul, Marius Jurca, ne-a îndrumat pe toți participanții proiectului să experimentam cât mai mult, fie 3D, fie 2D sau chiar pe hârtie.” Alexandra Oroşan (13 ani)

,,A fost o experienţă foarte interesantă și folositoare. Mi-a plăcut foarte mult să particip la acest atelier, iar rezultatul final este unul deosebit. Îi mulțumesc doamnei Livia Mateiaș pentru că m-a lăsat să experimentez ceva nou. Cu drag, Riana” Riana Vesa (11 ani)

Valoarea finanțării din Fondul Științescu: 13. 429 lei

Science Fair by Științescu Timișoara&CodeKids
Ştiinţescu Timişoara – calendarul evenimentului şi cum te poţi implica