Proiecte Științescu 2018
12 iunie 2018
Inițiatori/ONG Denumirea proiectului Descriere Finantare Știintescu
Asociația pt. Cultură și Educație Destine în Formare AUTO – școala proiectelor lui Științescu  

Elevii Liceului Auto vor fi implicați în realizarea unor mini-proiecte precum Matematica din viața mea, Aplicații TIC in Geografie, Natura-prietena mea și 2 teme complexe: Și eu vreau să construiesc– elevii vor construi un biciclu, o mașină de formula 1, un simulator de motor și un kart; Cei 3R-recondiționez, refolosesc, respect mediul – elevii vor recondiționa Standul experimental de aprindere, încărcare și semnalizare optică pentru automobile și panoplii.

Beneficiarii direcți sunt 140 liceeni. Alți beneficiari: parteneri și publicul larg invitat la Gala proiectelor Auto.

11.000 lei

 

 

 

 

 

Fundația Româno-Germană Aquademica Aventuri în… picături – minilaborator Aquapic  

Activități și experimente în cadrul minilaboratorului Aquapic de la Uzina de Apă pentru grupe de copii de 10-12 ani însoțiți de părinți și dascăli. Printre activitățile de laborator se numără: reacții de precipitare, reacții cu degajare de dioxid de carbon, separarea lichidelor de baza de densități, fizica apei/plutirea corpurilor/densitatea, testarea apei, determinări calitative cu schimbări de culoare ale unor elemente prezente în apă
Aproximativ 600 de copii vor participa la activitățile de laborator.

12.500 lei
Grup de Initiativă Bega Blended Bega – Blended Scopul proiectului este conștientizarea elevilor cu privire la importanța râului Bega și presupune un mix de activități tematice și în echipe:Echipa biologilor va culege informaţii despre fauna şi flora; Echipa chimiştilor va preleva probe de apă, va cerceta și va face experimente cu apa; Echipa geogra-istoricilor va culege informaţii  geografice, istorice despre râu; Echipa ecologiștilor va participa la activități de ecologizare a malurilor etc;  Echipa entertainment va raspunde de studierea potenţialului turistic-sportiv al râului şi împrejurimilor sale.

Beneficiarii direcţi sunt aproximativ 200 elevi din Şcoala Gimnazială nr. 12.

7.380 lei

 

Asociația de Tineret Fluturele Visator Tech Club Proiectul își propune sa facă educația STEAM accesibila tinerilor cu mai putine oportunități, din mediul rural si urban mic. Se vor organiza workshopuri saptamanale de arta digitala si tehnologie pe 3 teme mari: dezvoltarea de aplicații pe Arduino; dezvoltarea de aplicații pe Mobile; creații de Arte digitale.

Beneficiari directi: elevi de liceu din Sannicolau Mare si satele din imprejurimi, minim 60 de tineri intre 14-18 ani.

9.900 lei
Grup de Initiativă Lapsus Art Space Lapsus Laboratory  

Lapsus Laboratory e un workshop de mijloace tehnologice de creație artistică ținut în Lapsus Art Space. Activitățile cheie:
-demonstrație fotogrametrie – elevilor li se demonstrează tehnica scanării obiectelor prin fotografiere și recompunere virtuală a obiectelor
modelare 3D în realitate virtuală folosind un laptop performant și Oculus; imprimarea 3D pe loc a sculpturilor concepute, expoziție cu toate lucrările echipelor.

Beneficiari direcți: 30 elevi cu vârste cuprinse între 13-18 ani.

9.930 lei
Asociația Părinți în Dialog Makerspace@scoalababel Constituirea unui grup de 20 de copii care să trăiască experiența completă a Makerspace @scoalababel, experiență ce se va finaliza cu un Science Fair deschis publicului. Exemple de activități:
construirea unui fongraf( domeniul unde si sunet); construirea unui proiector( domeniu optică); contruirea unui tren care leviteaza( domeniul magnetism); construirea unui mini-robot rogramabil (domeniul programare)
14.497 lei
CoderDojo din Zona Metropolitană Timișoara/ As. Banat IT Copii și tineri din Timiș la MegaDojo 2018 Proiectul vizează 250 de beneficiari direcți, copii și tineri din grupul de vârste 7-17 ani, dintr-un număr de 20 de localități rurale și orașe mici din județul Timiș, dispuse pe axele de trafic Timișoara-Lovrin- Sânnicolau-Mare, Timișoara-Periam-Sânnicolau-Mare, Timișoara-Deta, Timișoara-Buziaș și Timișoara-Jimbolia, interesați de programare, robotică, sau grafică pe calculator. 14.950 lei
Grup de Initiativă Local Diaspora Timisoara Science Festival Primul festival de științe la Timișoara cu scopul de a sprijini educația alternativă din Romania, după modelul târgurilor de științe din occident. se vor realiza ateliere cu experimente precum: extragerea ADN-ului de la o căpșună, invatam despre desitate cu o portocala plutind în apă, demonstrații cu drona sau folosirea legumelor pentru a produce lumina.

Beneficiari: aproximativ de 500 de copii, 300 de tineri și 200 de adulți (părinți și profesori)

15.000 lei
Asociația Spacetrip UNDE : atelier de lumini și sunet În mod practic, dea lungul unor ateliere săptămânale, elevii participanți vor realiza în mod colaborativ sculpturi interactive generatoare de sunete și lumini și manual on-line cu inserții video realizate la ateliere. Activități participative și experimente despre: Ce este sunetul/ce este lumina?; introducere în electronică; realizare carcase sculpturi și experimente cu forme, realizarea unei tastaturi pentru diferite note muzicale.

Beneficiari: minim 15 copii vor realiza sculpurile interactive și vor deveni facilitator/mentori pentru aproximativ 300 copii participanți la expoziții.

8.496 lei