Aquapic: aventuri în picături – apa în natură și viață
13 decembrie 2018

Fundația Româno-Germană Aquademica

Timișoara

  • 150 copii, 3 mentori
  • 5 experimente demo de grup, 3 experimente individuale pentru copii

Proiectul pe scurt

Misiune Științescu îndeplinită la Centrul experimental pentru copii Aquapic!

Știința poate fi (și) distractivă, dar munca în laborator este ceva serios. Înainte de a pune mâna pe eprubete și spatule, de fapt înainte de orice altceva, copiii care se alătură programului îmbracă halatele de laborator și sunt repartizați la „departamentul” potrivit fiecăruia: perseverenți, organizați, curioși, dedicați sau genii neînțelese… Ce aptitudini sunt necesare pentru munca de laborator descoperim împreună cu micii savanți pe parcursul activității.

Introducerea în lumea experimentelor este făcută de către coordonator prin prezentarea practică a proprietăților și proceselor apei. Pasul doi, copiii sunt implicați în testarea apei de la robinet. Cu fișe de lucru în față, fiecare participant are ocazia să măsoare parametri de calitate testați și în laboratoarele Aquatim și să-și verifice precizia determinării. Dincolo de implicarea în experiment, copiii au ocazia să învețe numeroase lucruri interesante „ascunse” în spatele banalei ape… chioare.

Ce sunt electroliții și când ne provoacă amețeli, cum recunoaștem apa dură și cum contracarăm „atacurile” ei asupra bateriilor sanitare sau aparatelor electrocasnice sunt câteva din noutățile pe care copiii le pot afla în minilaboratorul Aquapic, în cadrul unei lecții frumoase despre apă!