Summer Camp Liebling 2022
24 octombrie 2022

Summer Camp Liebling 2022 este un proiect propus şi implementat de grupul de iniţiativă PROLIEBLING – Summer Camp Liebling.

Echipaj de proiect Științescu: 

  • Mihai Petru Mărghitaş: mentor şi coordonator proiect, inginer, inginerie medicală;
  • Nicoleta Mărghitaş: manager comunicare, profesoară de matematică şi fizică;
  • Irina Goanţă: mentor, responsabil recenzie proiect, articole în presă;
  • Corina Roşu Ciobanu: mentor, responsabilă de relaţia cu comunitatea, jurnalistă;
  • Oana Crăciunescu: mentor – crearea iei româneşti;
  • Cristian Floca: mentor cercetare arheo-geografică – GHID promovare valori locale;
  • Corina Nuţă: mentor – artistă;
  • Anca Lazea: mentor, bibliotecară la Universitatea de Vest Timişoara.

Summer Camp Liebling 2022 şi-a propus o serie de activități de dezvoltare personală, împletite cu acţiuni de protecția mediului și confecționarea, cu ajutorul maşinilor de brodat digital, de obiecte de port popular pentru păstrarea tradițiilor și obiceiurilor locului, alături de realizarea unor materiale de promovare a Lieblingului care au încurajat elevii să devină adevăraţi ambasadori ai comunei lor.  Ghid-ul poate fi consultat aici: Ghid Liebling_Ştiinţescu şi aici: Ghid Liebling_Ştiinţescu, pag.2.

Pe lângă vizita la Timişoara, la fabrica de confecţii şi familiarizarea cu maşina de brodat şi realizarea de desene digitale, nu au lipsit imprimanta 3D şi tableta grafică, cu ajutorul cărora cei 30 de copii participanţi la şcoala de vară au experimentat şi au creat obiecte diverse.

Părinţi şi elevi au ajuns împreună, în natură, la Casa lavandei de la Stamora Română. Un proiect care a adus comunitatea împreună, indiferent de vârstă şi de cât de apropiaţi sunt ei de tehnologie.

Echipa de proiect a participat, la finalul implementării atelierelor, la Noaptea Cercetătorilor ReCoNnect ce a avut loc la Observatorul Seismologic din Timişoara, alături de elevi, aceştia au prezentat publicului larg rezultatele proiectului lor.

Buget alocat din Fondul Ştiinţescu: 17.000 lei


Proiectul „Summer Camp Liebling 2022” a fost finanţat de Științescu Timișoara 5.0.

Programul Științescu Timișoara este implementat de Fundaţia Comunitară Timişoara, finanţat la nivel local de Hamilton Central Europe și HELLA, la nivel naţional de Romanian-American Foundation și de Fundația Bosch România şi este susţinut de Federaţia Fundaţiile Comunitare din România – FFCR.
Science Fair by Științescu Timișoara&CodeKids
Ştiinţescu Timişoara – calendarul evenimentului şi cum te poţi implica